AETV har lång erfarenhet av att producera och streama sport evenemang från en mängd olika sporter från de allra högsta divisionerna.

Vi har erfarenhet av större mer komplexa produktioner med både fasta och rörliga kameror, flera olika ljudupptagnings-källor, avancerad datorgrafik med exempelvis repris funktioner samt score-tavla och reklaminslag.

Vi har även god erfarenhet med enklare produktioner i hög kvalité som genomförs av en kombinerad kameraman/producent.

En stor kvalitetsstämpel som vi har är att de flesta större mediabolagen i Sverige har en eller flera gånger använt sig av vårt producerade material i sina respektive sändningar. För att nämna några så har SVT, TV4, Mittmedia, Eurosport, Expressen mfl använt sig av AETVs material i sina kanaler.

De senaste åren har vi kontinuerligt varit en nära samarbetspartner till Svenska Konståkningsförbundet och levererat sändningar från såväl elitserien, cuper till SM-tävlingar i konståkning.

Exempel på en Konståkningssändning

Vi har även levererat flera fotbollsmatcher däribland ÖFKs (Östersunds Fotbollsklubb) kval i UEFA Europa leage 2017 med tusentals tittare.

Så här såg det bland annat ut när vi sände Europe league

Under flera säsonger har vi producerat och distribuerat flera ishockeymatcher  däribland där lag från Elitserien har medverkat samt ÖIKs (Östersunds Ishockey Klubb)  hemma matcher under de senaste säsongerna.

Andra sporter där vi mycket framgångsrikt har levererat olika streaming lösningar är

  • Basket (Inomhus)
  • MTB Cykling (Utomhus)
  • Sveriges Starkaste Man/kvinna (Inomhus/Utomhus)
  • Kälkhockey (Inomhus)
  • Bandy (Utomhus)

Dessa produktioner har passat mycket väl för pay per view (PPV) lösningar där intäktsmodellen ger en mycket fördelaktig finansieringsform för alla parter.

Tack vare att sätta upp en säker PPV lösning skapas en intäktsmodell där ett eventuellt överskott tillfaller den som äger rättigheterna till evenemanget. Det kan exempelvis ge ytterligare ett välkommet tillskott till idrottsföreningens kassa.